Graag nodigen wij u uit op onze familiedag op zondag 5 september 2021.

ONTBIJTEN, STAPPEN, ZINGEN,... VOOR AUTISME

ONDER VOORBEHOUD VAN DE GELDENDE CORONAMAATREGELEN! Iedere dag werken we aan oplossingen om alles  covid proof te laten doorgaan.

Je kan de hele dag individueel of met je eigen bubbel wandelen in het 450 ha natuurgebied. Hier is bij voldoende afstand geen mondmaskerplicht.

De geleide wandeling met BV’s: hier gelden de maatregelen die op 1 september van kracht zullen zijn. Maar vandaag voorzien we al meerdere boswachters en per groep houden we de wandelaars beperkt.

Momenteel zullen we buiten rond het podium de formule van een zomerbar hanteren. Enkel zittend aan tafels van 4 , 6 of  max 8 pers is er geen mondmaskerplicht. Maar ook hier gelden de maatregelen die vanaf 1 september van kracht zullen zijn.

Er zullen ook verplichte looproutes zijn zowel op het terrein als in het kasteel. Tafels binnen en buiten staan 150 cm en 250 cm van elkaar.

Voor het ontbijt: je kunt  inschrijven met maximum 8 personen per tafel, grote groepen zitten naast elkaar aan meerdere tafels. Er zijn ook tafels voor 4 en 6 personen.

Wij proberen samen met onze vrijwilligers, de gemeente, Politie Zone-Noord en de inspanningen van jullie onze bezoekers  er een fijne  dag van te maken.

Genieten van het bos kan heel de dag door op de wandelpaden, na het ontbijt met een geleide boswachterswandeling, na de middag met de geleide wandeling met BV's of luilekker met de paardenkoets. En dat is nog niet alles, kom ook genieten van de optredens van verschillende artiesten. Honger? Vanaf 10 u kan u ontbijten (vooraf inschrijven!) en vanaf 12u kan u smullen van pannenkoeken, hamburgers, soep, koude schotel en nog veel meer. Meer informatie over dit alles vindt u hieronder.

Een prachtige omgeving om te wandelen

In de omgeving van het 17de eeuws kasteel 'Ravenhof' kan je wandelen in een oase van rust. Er zijn wandelingen van 2, 3, 5 en 6 kilometer. Geniet van de prachtige uitzichten over de omgeving en de betoverende kleuren van bomen en planten. Je mag je verwachten aan een wandeling met een waaier aan natuurschoon.

Win een fiets!

Iedere deelnemer die zich inschrijft voor een wandeling maakt kans om een prachtige fiets te winnen. Met dank aan Fietsen Verbist.

 

Kom genieten van een heerlijk ontbijt!

's Morgens kan je komen ontbijten in de prachtige locatie van het kasteel 'Ravenhof'.

Voor de prijs van 8 euro geniet je van een heerlijk ontbijt met unieke boswachterswandeling. Dit ontbijt bestaat uit 1 broodje met kaas of hesp, 1 koffiekoek, 1 yoghurt, 1 glas fruitsap en 1 koffie thee. Tussen 10.00 en 11.00 uur wordt het ontbijt geserveerd.

Schrijf vooraf in vóór 1 september 2021 via onze website. Maximum 8 personen per tafel. Ben je met meer dan 8 personen, dan zit je aan meerdere tafels naast elkaar.

Na het ontbijt verken je gratis met de boswachter de omgeving rond het Ravenhof en ontdek je een prachtig stuk van het bos dat anders niet toegankelijk is. Heb je enkel interesse voor de boswachterswandeling dan betaal je 2,00 euro. Enkel voor deze wandeling inschrijven kan ook de dag zelf.

Lekker smullen!

Ons minirestaurant is open vanaf 11:00 tot 19:00 uur. Je kunt er terecht voor een natje en een droogje. Onze overheerlijke pannenkoeken zullen weer gesmaakt worden. Op het menu staan ook koude schotels, soep, hamburgers, worsten, broodjes, enz.... Reserveer hier alvast jouw koude schotel.

Met BV's het bos in

Vanaf 13u komen de BV's en prominenten op het podium en overhandigen onze sponsors hun cheque aan de BV's. Om 14.00 uur stipt vertrekt er een geleide familiewandeling van 3 km met bekende Vlamingen die samen met onze clowns en muzikanten het bos intrekken. Volgende BV's zullen present zijn: Ben Rottiers, Tuur De Weert, Katrien De Becker, Hans De Munter en Jef De Smedt.

Tuur De WeertHans De Munter

Samen met u willen ook zij een stap zetten in de goede richting voor al onze mensen met een autismespectrumstoornis. Want ondanks de vele beloftes in de gehandicaptenzorg, moeten we vaststellen dat er voor sommige ouders nog te lange wachtlijsten zijn voor diagnosestelling/thuisbegeleiding of specifieke opvang voor hun kind met een autismespectrumstoornis. Daarom durven wij u vragen om met zijn allen te komen stappen voor autisme.

De inschrijvingsprijs voor de geleide wandeling met BV's bedraagt 3 euro, kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee. Inschrijven doe je de dag zelf.

Kom als kindje verkleed en maakt kans op een mooie prijs.

Het best verklede kindje dingt mee om een mooie prijs te winnen. Om 16.00 uur kiezen de bekende Vlamingen er de mooiste uit.

springkasteel flemosmink

springkasteel modemakers


In en rond het kasteel is er allerlei randanimatie voorzien (gratis grime, clowns, springkastelen,…) en op ons podium mag je allerhande artiesten verwachten. Dit jaar treden volgend artiesten op: Rolland Van Beeck, winnaar van The Voice Senior, Ron Van Hoof, Duo Melodie, Roy Miner, WillyBoy, Tracey, Robby Lathe, Robby Silver, Papillon en Nadine.

Met de paardenkoets genieten van het bos

Trek met de paardenkoets het bos in van 13.00 tot 18.00 uur geniet luilekker van de omgeving voor 2 euro per rit.

Het bestuur hoopt jullie op 5 september 2021 massaal te mogen begroeten en duimt alvast voor een prachtige en zonnige wandeldag.

Voor meer info of inschrijving voor het ontbijt kan je steeds terecht op ons secretariaat: De Helle 6, 2940 Stabroek tel. 03 665 35 17 e-mail: info@breekdestilte.be.

Bedankt aan onze sponsors om deze dag mee mogelijk te maken!!!