Vogels

Vooral in de winter is het aangewezen om vogels te voederen. Ze vinden maar weinig voedsel omdat er weinig insecten zijn. Er zijn ook geen bessen mee waarmee ze zich kunnen voeden. En omdat het overdag minder lang licht is, hebben ze minder tijd om voedsel te zoeken.

Ook tijdens de andere seizoenen kan je vogels voederen. In de herfst gaan ze actief op zoek naar een plek waar ze voedsel kunnen vinden. Dus begin dan al met voederen zodat ze tijdens de windermaanden weten dat ze bij jou in de tuin voedsel kunnen vinden. Ook tijdens de lente en de zomer kan je vogels voederen. Op internet vind je heel wat informatie over welk voedsel je tijdens wel seizoen kan voederen aan de vogels.

Met onze voederhokjes blijft het voedsel droog en in de winter vrij van sneeuw zodat vogels er steeds een lekker hapje vinden.

Eekhoorns

Eekhoorntjes in de tuin houden geen winterslaap, maar zijn tijdens de winter minder actief. Ze verstoppen zich in hun nestje en komen vaak alleen maar even in de voormiddag uit hun nestje om voedsel te zoeken.

In de lente schakelen ze over op hun aangelegde voedselvoorraad. Maar je kan hen natuurlijk ook helpen door ze ook in de lente te voederen. Eekhoorntjes eten vooral graag ongezouten pinda's, zonnebloempitten, hazelnoten, walnoten, rozijnen en beukennootjes.

Met een eekhoornvoederhokje is hun eten beschermd tegen regen en kunnen er geen andere dieren aan. Een eekhoorntje kan zelf het daKje van het voederhokje openen en zo eten uit het hokje halen.

Koop hier je voederhokje